Appelstamppot met chorizo

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 1 kg Jonagold geschild
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 200 g chorizo vleeswaar, in reepjes
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • versgemalen peper
  • 1 zakje jus voor stamppot Knorr
  • 150 g belegen kaas in kleine dobbelsteentjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Snij de klokhuizen uit de appels en daarna in dunne partjes.
  • Kook de appelpartjes met 1½ dl water 7 minuten en neem de pan van het vuur.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Schep de appelpartjes met het kookvocht, de mosterd, de chorizo en de bosui erdoor.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  • Bereid de jus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Strooi de kaasblokjes over de stamppot en bestrooi met extra peper naar smaak.
  • Serveer met de jus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Hete bliksem is een stamppotgerecht uit grootmoeders tijd. Dit gerecht werd gemaakt van aardappelen, zoete en zure appeltjes en gerookt spek. In deze luxe appelstamppot is het spek vervangen door kruidige chorizo en gebruiken we slechts één appelsoort.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Stamppot