Arabisch gehakt met dadels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • zout peper, nootmuskaat
  • kruidnagel
  • kaneel
  • olijfolie
  • 150 gram dadels
  • ¼ liter bouillon
  • 1 blik kikkerwten uitgelekt
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel
  • 50 gram pistachenoten
  • verse peterselie

Instructies

  • Kruid het gehakt met zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel, vorm er
  • stuitergrote balletjes van en bak die in wat olijfolie bruin. Ontpit de dadels, snijd ze in
  • repen en voeg die met de bouillon, de kikkererwten, het citroensap en de suiker toe.
  • Stoof de gehaktballetjes 15 minuten zonder deksel op de pan.
  • Strooi er de pistachenoten en veel verse peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pilafrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Arabisch