Arakkoekjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gr boter of margarine
  • 75 gr boter gebruinde afgekoelde
  • 3 eidooiers
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 180 gr suiker
  • 375 gr bloem
  • uitgelekte kersen zonder pit of marasquinkersen
  • 250 gr poedersuiker
  • 2 el arak

Instructies

Voorbereiding:

  • Roer de boter met de gebruinde boter tot het schuimig is.
  • Voeg dooiers, citroenrasp en suiker toe, klop het nogmaals goed door en schep er tot slot de bloem door.
  • Vorm van het deeg kleine bolletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en zet het 1 tot 2 uur op een koele plaats.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Druk in iedere kogel een kers en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de koekjes 10-15 minuten.
  • Roer de poedersuiker met 1 eetlepel heet water en de arak glad en bestrijk er de afgekoelde koekjes mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek