Arakkoekjes
Ingrediënten
- 125 gr boter of margarine
- 75 gr boter gebruinde afgekoelde
- 3 eidooiers
- 1 citroen de geraspte schil er van
- 180 gr suiker
- 375 gr bloem
- uitgelekte kersen zonder pit of marasquinkersen
- 250 gr poedersuiker
- 2 el arak
Instructies
Voorbereiding:
- Roer de boter met de gebruinde boter tot het schuimig is.
- Voeg dooiers, citroenrasp en suiker toe, klop het nogmaals goed door en schep er tot slot de bloem door.
- Vorm van het deeg kleine bolletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en zet het 1 tot 2 uur op een koele plaats.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Druk in iedere kogel een kers en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de koekjes 10-15 minuten.
- Roer de poedersuiker met 1 eetlepel heet water en de arak glad en bestrijk er de afgekoelde koekjes mee.