Arbi tariwale

Gekruide zoete aardappelen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram yammen of een andere soort zoete aardappel
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 1 theelepel verse gemberwortel
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 4 grote tomaten ontveld en in stukken gesneden
  • 1 gesnipperde groene Spaanse peper
  • ½ theelepel koenjit
  • ½ theelepel gemalen rode peper
  • zout
  • 1 theelepel peterselieblaadjes

Instructies

  • Zet de gewassen ongeschilde yammen op met ruim kokend water.
  • Kook ze in 20 minuten gaar.
  • Laat ze opdrogen en afkoelen in een vergiet.
  • Schil ze en snijd ze in dikke plakken.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien
  • tot ze glazig zien.
  • Voeg dan de gemberwortel, knoflook, in grove stukken gesneden tomaten, gesnipperde Spaanse peper, koenjit en de rode peper toe.
  • Schep alles goed om en laat het onder voortdurend omroeren zachtjes door bakken tot de tomaten uiteen gevallen zijn.
  • Voeg dan 2 dl kokend water toe en roer alles krachtig door.
  • Voeg vervolgens zout naar smaak toe.
  • Warm de plakken yam op in dit mengsel.
  • Schep alles op een voorverwarmde schaal en strooi er de peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch