Arcadische knoflooksoep
Ingrediënten
- 20 ongepelde knoflook
- 5 eetlepels olie
- 1 liter kippenbouillon of vleesbouillon
- 2 theelepel verse tijm
- 1 ½ theelepel zout
- peper
- 3 ei
Instructies
- Om op te dienen: sneetjes stokbrood of toast, geraspte kaas
- Blancheer de knoflook 1 minuut, zeef het vocht en pel de teentjes.
- Smoor de teentjes 10 minuten in de helft van de olie maar laat ze niet bruin worden.
- Voeg de bouillon, de tijm, het zout en flink wat witte peper toe en laat de soep 30 minuten stoven.
- Proef of ze goed is gekruid.
- Pureer de soep, maar houd een paar teentjes heel.
- Doe de soep terug in de pan en houd haar warm.
- Klop de eierdooiers en laat er langzaam de overblijvende olie in lopen.
- Vermeng dit mengsel met een paar eetlepels soep, haal de soeppan van het vuur en voeg er, zorgvuldig roerend, de eierdooiers langzaam in een dun straaltje aan toe.
- Dien de soep onmiddellijk op met het stokbrood of de toast en een handje geraspte kaas in elke soepkom.