Ardeens kaasgerechtje met peren

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr geitekaas
  • 4 sneetjes gerookte Ardeense hesp
  • boter
  • ½ krulsla
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 dikke vaste peer
  • 2 eetlepels griessuiker
  • 2 sneetjes brood
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verdeel de geitekaas in vieren en wikkel elk deeltje in een sneetje Ardeense hesp.
  • Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op.
  • Wrijf deze eveneens in met wat boter, zodat ze niet kunnen uitdrogen.
  • Plaats ze vervolgens 5-8 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  • Was intussen de krulsla en laat ze uitlekken.
  • Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder.
  • Breng verder op smaak met peper en zout en verdeel de sla over 4 borden.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en verdeel hem in 16 partjes.
  • Bak deze in een klontje boter, bestrooi met de suiker en laat nog even kleuren.
  • Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in blokjes van ± 1 cm.
  • Bak deze in een klontje boter goudgeel en schep ze op de sla.
  • Leg de kaasrolletjes in het midden op de krulsla en versier elk bord met een waaiertje van stukjes peer.
  • Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst België