Armeense sekhi itzoeg
Armeense meloen
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine ui
- 100 g lamsgehakt of rundertartaar
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 deciliter minutenrijst
- snufje kaneel
- zout naar smaak
- 1 deciliter water
- 1 rijpe meloen ca 450 g
Instructies
- De boter in een koekenpan op een flink vuur bruinen.
- De ui fijnsnipperen en in de boter schuiven met het gehakt.
- Lichtbruin bakken en het vlees daarbij korrelig houden met een vork.
- Pijnboompitten, rozijnen en rijst even mee laten bakken.
- Kaneel, zout en water toevoegen.
- Goed omroeren.
- Deksel op de pan.
- Dit alles 2 minuten laten doorkoken, weer omroeren en 5 minuten laten staan.
- Intussen meloen wassen, drogen en over het steeltje halveren en de pitten wegscheppen.
- Het vruchtvlees eruit nemen met een aardappelronder, mengen met het gehkat.
- Nog even goed doorwarmen en eventueel warm houden op een klein pitje.
- De legen meloenheften op een bordje leggen.
- Vlak voor serveren vullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.