Arnab Moehammar
feestgerecht
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten of 1 konijn in delen
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
- 3 sinaasappels
- 75 gram rozijnen
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 peterselie
- 5 takjes koriander
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- 1 zakje amandelen
- cayennepeper
- 2 Turkse broden
Instructies
- Dep de konijnenbouten droog.
- Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin.
- Knijp de knoflook erboven uit en maal er wat zout en peper over.
- Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sap toe met de rozijnen, het laurierblad en de ras el hanout.
- Knip het blad en de stelen van de peterselie en van de koriander fijn en voeg dit toe.
- Dek de pan af en stoof het konijn in 1 uur zachtjes gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd het op een schaal warm.
- Zeef het braadvocht, schenk het terug in de pan en bind het met een papje van het aardappelzetmeel en 4 eetlepels water.
- Knip nog wat kruiden fijn en rooster 4 eetlepels amandelschaafsel.
- Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper, schenk haar over het vlees en strooi de kruiden en het amandelschaafsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Turks brood en gestoofde groenten.
Ras el hanout is een karakteristiek Noord-Afrikaans specerijenmengsel. Letterlijk
betekent ras el hanout 'top van de winkel'. Het mengsel bestaat altijd uit minstens 12
ingrediënten, maar dit kan tot wel 50 ingrediënten oplopen. Het varieert van gebied
tot gebied. Iedere specerijenverkoper heeft wel een eigen speciale mix van het huis.
Het bestaat bijvoorbeeld uit gelijke delen gemalen specerijen, zoals kaneel,
korianderzaad, gember, komijn, zwarte peper, piment en wat minder van de
specerijen cayennepeper, nootmuskaat, anijszaad, geelpoeder, kardemom en daarbij nog fijngewreven rozenknopjes en lavendelbloemen.
Ras el hanout wordt veel gebruikt in couscousgerechten en in tajinegerechten met
lamsvlees.
betekent ras el hanout 'top van de winkel'. Het mengsel bestaat altijd uit minstens 12
ingrediënten, maar dit kan tot wel 50 ingrediënten oplopen. Het varieert van gebied
tot gebied. Iedere specerijenverkoper heeft wel een eigen speciale mix van het huis.
Het bestaat bijvoorbeeld uit gelijke delen gemalen specerijen, zoals kaneel,
korianderzaad, gember, komijn, zwarte peper, piment en wat minder van de
specerijen cayennepeper, nootmuskaat, anijszaad, geelpoeder, kardemom en daarbij nog fijngewreven rozenknopjes en lavendelbloemen.
Ras el hanout wordt veel gebruikt in couscousgerechten en in tajinegerechten met
lamsvlees.