Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Breek de steel van de artisjok zodat wat vezels uit de bodem loslaten, wat de kooktijd vermindert. Snijd minstens 5 centimeter van de punt af.
- Trek 3 of 4 onderste bladeren los en snijd de bodem glad.
- Knip nu de toppen van de bladeren.
- Gebruik hiervoor een roestvrijstalen schaar en mes, anders worden de snijvlakken en uw handen zwart.
- Wrijf de artisjok in met een halve citroen.
- Doe de artisjok in een pan met ruim kokend water waaraan zout en citroensap zijn toegevoegd.
- Leg een theedoek op de vloeistofspiegel zodat de artisjokken onder water blijven tijdens het koken, wat ongeveer 30 minuten in beslag neemt.
- Dat hangt af van de versheid en de grootte van de artisjok.
- Als een blaadje gemakkelijk loslaat is de artisjok gaar.
- Roer voor de saus mayonaise, sherry, knoflook, peterselie, mosterd en room door elkaar met de staafmixer.
- De artisjok kan koud of warm worden gegeten, als lunchhap of hoofdgerecht.
- Het is ideaal als u een grote groep gasten ontvangt want u kunt alles daags van tevoren bereiden.