Artisjok met vinaigrette

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • eetlepel(s) versgeperst citroensap
  • zout
  • 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • versgemalen peper

Instructies

  • Knip eventueel de bruine puntjes van de buitenste bladeren van de artisjokken en snijd de steel vlak onder de steelaanzet af zodat de artisjokken goed blijven staan.
  • Kook ze in ruim water met 1 eetlepel citroensap en zout naar smaak in ± 40 minuten gaar.
  • Leg een bord op de artisjokken zodat ze onder water blijven.
  • Controleer of ze gaar zijn door aan een blaadje te trekken.
  • Laat het makkelijk los, dan zijn ze goed.
  • Klop intussen een dressing van de olie, de rest van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Leg de uitgelekte artisjokken op de borden en serveer met de dressing.
  • Pluk stuk voor stuk de blaadjes eraf, doop het dikke gedeelte in de dressing en schraap met de tanden het vlees uit de blaadjes.
  • Verwijder tot slot het hooi en eet de bodem met een beetje vinaigrette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

La Marouette, biologische Sauvignon blanc, wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch