asisrecept Pesto 2
Herkomst van pesto Pesto of ‘pesto alla genovese’ (uit Genua) is een Italiaanse saus, van oorsprong uit de Italiaanse regio Liguria. In de klassieke keuken werden de ingrediënten in een vijzel gestampt, fijngewreven. Het werkwoord is pestare en pesto betekent letterlijk ‘ik stamp’. Zo is de term ‘pesto’ ontstaan. Van pesto bestaan net zo veel recepten als er kookboeken, chefkok’s en culinaire websites zijn. De één met en de ander zonder pecorino (schapenkaas). Ga gewoon zelf op onderzoek uit. Probeer een recept en pas het naar eigen smaak aan. Smaken verschillen: meer of minder kaas en ook de hoeveelheid knoflook is echt een persoonlijke zaak en smaak!!
Ingrediënten
- 30 gram basilicum verse / pluk de blaadjes van de stelen
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 30 gram pijnboompitten
- sap van een halve citroen
- 2 teentjes knoflook in grove stukken gesneden
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Eenvoudige bereiding, want alles kan gepureerd worden in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kleine kom.
- Voeg een paar scheuten olijfolie toe en pureer alles tot een smeuïge massa.
- Voeg telkens een scheut olijfolie toe totdat de massa op de door gewenste dikte is.
- Proef de pesto en breng het op smaak met wat zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zo heb je in een handomdraai je eigen verse pesto.
Lekker bij pasta of op een stukje geroosterd brood. Buon appetito!
Lekker bij pasta of op een stukje geroosterd brood. Buon appetito!