Asperge broccoli wortelroerbak
Ingrediënten
- 250 gram asperges geschilde
- 250 gram broccoli in roosjes
- 1 wortel in dunne plakjes
- ½ eetlepel(s) maïsolie
Voor de saus:
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel(s) appel azijn
- 1 eetlepel(s) gember fijngesneden geconfijte
- 1 rode peper fijngesneden / zonder zaadjes
Instructies
- Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes.
- Vermeng de ingrediënten voor de saus.
- Doe de groenten in een kom en marineer ze, onder af en toe roeren, minstens 1 uur in de saus.
- Verhit de maïsolie in een wok of wadjang en roerbak de groenten ± 6 minuten.
- Voeg, als het te droog wordt, af en toe een eetlepel water toe; de groente moet nog knapperige zijn.
- Serveer direct met bijvoorbeeld rijst of noedels.