Asperge broccoli wortelroerbak

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram asperges geschilde
  • 250 gram broccoli in roosjes
  • 1 wortel in dunne plakjes
  • ½ eetlepel(s) maïsolie

Voor de saus:

  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) appel azijn
  • 1 eetlepel(s) gember fijngesneden geconfijte
  • 1 rode peper fijngesneden / zonder zaadjes

Instructies

  • Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes.
  • Vermeng de ingrediënten voor de saus.
  • Doe de groenten in een kom en marineer ze, onder af en toe roeren, minstens 1 uur in de saus.
  • Verhit de maïsolie in een wok of wadjang en roerbak de groenten ± 6 minuten.
  • Voeg, als het te droog wordt, af en toe een eetlepel water toe; de groente moet nog knapperige zijn.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld rijst of noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch