Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 dl asperges gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
- 1 dl melk
- 2 ½ dl slagroom
- 250 gram suiker
- 6 ei
Voor de tomatenconfiture:
- 1 dl water
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel peper
- 8 gehalveerde tomaten
- ½ theelepel Worcestershiresauce
- ½ vanillestokje
- 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum
- 100 gram amandelen gebruineerd op 180°C
Instructies
- Kook de melk met de slagroom en de suiker.
- Sla de eidooiers met een mixer schuimig.
- Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.
- Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid.
- Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
- Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.
- Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.
- Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.
- Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.