Asperge ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl asperges gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
  • 1 dl melk
  • 2 ½ dl slagroom
  • 250 gram suiker
  • 6 ei

Voor de tomatenconfiture:

  • 1 dl water
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel peper
  • 8 gehalveerde tomaten
  • ½ theelepel Worcestershiresauce
  • ½ vanillestokje
  • 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum
  • 100 gram amandelen gebruineerd op 180°C

Instructies

  • Kook de melk met de slagroom en de suiker.
  • Sla de eidooiers met een mixer schuimig.
  • Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.
  • Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid.
  • Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
  • Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.
  • Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.
  • Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.
  • Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / IJs / Nagerecht - Dessert