Asperge truffel dressing
Ingrediënten
- 2 sjalottel fijn gesneden
- 2 dl. wijnazijn
- 300 gram asperges (afvalstukjes)
- 2 dl. water
- zout
- 2,5 dl maisolie
- 100 gram ei
- 1 dl truffeljus
Ook nodig:
- 1 r.v.s. sauspan
- blender
- bolzeef
- staafmixer
- litermaat
Instructies
- Kook de azijn met de sjalot in tot er bijna geen vocht meer over is.
- Ondertussen de asperge met water en zout koken tot de asperges gaar zijn, draai dit in de blender fijn en zeef het uit.
- Voeg de aspergepuree met de olie bij de azijn en kook het even op.
- Doe de eidooiers in een litermaat en zet hier de staafmixer in en giet hierbij de warme aspergemassa en zet direkt de staafmixer aan.
- Net zo lang mixer tot er een mooie glade saus is ontstaan.
- De saus op smaak brengen met peper, zout en truffeljus