Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g asperges
- zout
- 1 theelepel suiker
- 1 blikje mandarijnenpartjes
- 1 cm verse gemberwortel
- peterselie
- 4 eetlepel(s) room
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 eetlepel(s) sinaasappelsap
- sap van 0 5 citroen
- paprikapoeder
- 4 sinaasappelplakken (van 0 5 cm
Instructies
- Schil de asperges en snijd de harde onderkanten royaal weg.
- Breng ruim water aan de kook en voeg zout en suiker toe.
- Kook hierin de asperges 10 minuten.
- Laat ze uitlekken en koud worden.
- Snijd ze in stukken van 4 centimeter en houd de punten apart.
- Laat de mandarijntjes uitlekken en doe ze in een kom.
- Voeg de aspergestukken toe.
- Schil de gemberwortel en hak deze zeer fijn.
- Hak de peterselie fijn en roer ze beide door de asperges en de mandarijntjes.
- Verdeel dit mengsel over 4 cocktailglazen.
- Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en giet de saus over het mengsel in de glazen.
- Bestrooi met paprikapoeder, leg wat aspergepunten in het zicht en zet de sinaasappelschijven op de zijkant van de glazen.
- Zet de cocktail minstens een halfuur in de koelkast en serveer met toast en boter.