Aspergeomelet met ham en aardappels

Aspergeomelet met ham en aardappels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 pakje schouderham ca. 140 g
  • 8 eieren
  • 1 pakje seizoenssaus voor asperges 37 g
  • ½ zakje verse bieslook a 25 g
  • 5 eetlepel(s) vloeibare margarine

Instructies

  • Asperges dun schillen en houtachtige uiteinden afsnijden.
  • Asperges in stukken van 4 cm snijden, in 8 min. gaarkoken en laten uitlekken.
  • Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing verwarmen in magnetron.
  • Eieren met zout en peper loskloppen.
  • Ham in reepjes snijden. Bieslook fijnknippen.
  • In koekenpan 3 el margarine verhitten en de omeletten bakken.
  • Deze warm houden.
  • Saus met rest van margarine volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Grootste deel hamreepjes door saus roeren.
  • Helft bieslook door aardappels mengen.
  • Rest van bieslook door asperges mengen.
  • Omeletten over vier borden verdelen.
  • Asperges erop scheppen en omelet dichtvouwen.
  • Saus erover schenken en met rest hamreepjes garneren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met aardappelschijfjes serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Varkensvlees / Vlees