Aspergeragoût met ham

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 asperges
  • 5 dl asperges
  • 100 gram gekookte ham in blokjes
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • peper zout, nootmuskaat
  • koffieroom

Instructies

  • Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht).
  • Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en voeg het afgekoelde
  • aspergekookvocht toe.
  • Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar nog 1 minuut nasudderen.
  • Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • Snijd de asperges in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de
  • ragoût.
  • Voeg vlak voor het opdienen een scheutje koffieroom toe, de ragoût mag daarna niet
  • meer koken.
  • Verwarm wat mooie pasteibodempjes of bak een lege pizzabodem.
  • Breng de ragoût hierop over en garneer met wat groen en wat achtergehouden ham.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:

  • Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood.
  • Vul soezen met de ragoût.
  • Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten