Asperges à la Florentine

(Florentijnse asperges)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 50 g boter
  • worcestershiresaus
  • zout
  • 1 citroen
  • 500 g spinazie
  • ¼ l slagroom
  • 8 plakken gekookte ham

Instructies

  • Kook de asperges in ruim water met zout en schijven citroen gaar in 20 minuten.
  • Was de spinazie, kook ze gaar en hak ze fijn.
  • Smelt wat boter in een pannetje.
  • Voeg de spinazie, room en wat aspergekoooknat toe tot een dikke spinaziesaus ontstaat.
  • Verdeel de asperges over de borden en leg er de plakken ham op.
  • Breng de spinaziesaus op smaak met worcestershiresaus en zout.
  • Schep hier de spinaziesaus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees