Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 20 gr zout
Instructies
- Zet de asperges meteen in koud water en ververs het water regelmatig.
- In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze zich gemakkelijker laten schillen.
- Spoel ze onder de kraan af en schil ze zorgvuldig.
- Snijd ± 1½ cm van de onderzijde af.
- (Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd.
- Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand ondervinden).
- Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en daarop de geschilde asperges.
- Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onder staan en voeg het zout toe.
- Sluit de pan en zet ze op.
- Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en houd het water tegen de kook aan.
- Haal na 4-8 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur en laat de asperges in het hete water verder garen.
- Controleer na 15-20 minuten of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken.
- De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn.
- Vouw een wit servet en leg het op een dienschaal.
- Haal met een schuimspaan of 2 vorken de asperges
- voorzichtig uit het kookvocht en laat ze even uitlekken.
- Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op het witte servet en dien ze op.