Asperges á la nature

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout

Instructies

  • Zet de asperges meteen in koud water en ververs het water regelmatig.
  • In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze zich gemakkelijker laten schillen.
  • Spoel ze onder de kraan af en schil ze zorgvuldig.
  • Snijd ± 1½ cm van de onderzijde af.
  • (Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd.
  • Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand ondervinden).
  • Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en daarop de geschilde asperges.
  • Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onder staan en voeg het zout toe.
  • Sluit de pan en zet ze op.
  • Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en houd het water tegen de kook aan.
  • Haal na 4-8 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur en laat de asperges in het hete water verder garen.
  • Controleer na 15-20 minuten of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken.
  • De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn.
  • Vouw een wit servet en leg het op een dienschaal.
  • Haal met een schuimspaan of 2 vorken de asperges
  • voorzichtig uit het kookvocht en laat ze even uitlekken.
  • Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op het witte servet en dien ze op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst België