Asperges met een Italiaans tintje

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 18 gekookte groene asperges
  • 18 gekookte witte asperges
  • 1 ei
  • 1 ½ dl maïsolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 ½ eetlepel(s) citroensap
  • 1 knoflook
  • peper zout
  • 1 dl koksroom
  • 2 sardines uit blik zonder vel of graten
  • 2 eetlepel(s) tomaat
  • 2 eetlepels versgehakte bieslook
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 ei hardgekookt

Instructies

  • Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingredinten op dezelfde temperatuur zijn).
  • Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
  • Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
  • Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
  • Prak het hardgekookte ei fijn.
  • Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.
  • De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië