Asperges met ham en roerei
Snel te maken en slank
Ingrediënten
- 2 bundel(s) witte asperges à 500 g
- 2 dikke plakken gekookte beenham (vleeswaren, à 100 g)
- ½ zakje bieslook verse à 25 g
- 1 duopakje(s) aardappelschijfjes 700 g
- 4 eieren M
- 100 g roomboter
Instructies
- In asperge pan of hoge pan water koken.
- Houtachtige uiteinden van asperges snijden.
- Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop.
- Asperges in ca. 15 minuten gaar koken.
- Intussen ham in blokjes snijden.
- Bieslook fijn knippen.
- Aardappelschijfjes in ca. 7 minuten gaar koken.
- Eieren loskloppen met zout en peper.
- Ham en bieslook erdoor roeren.
- In koekenpan 25 g boter verhitten.
- Eimengsel erin schenken en roeren tot ei gaat stollen.
- Pan van vuur nemen en af en toe doorroeren.
- In pan rest van roomboter smelten (boter mag niet bruin kleuren).
- Asperges serveren met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.