Asperges uit Parma

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg malse groene asperges
  • zout naar smaak
  • 60 gram ongezouten boter
  • 60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • versgeraspte witte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 2200°C.
  • Snijd de harde uiteinden van de asperges af en schil de stengels.
  • Breng in een grote braadpan zoveel water aan de kook, dat de asgerges onder staan.
  • Voeg per 11/4 liter water 1 theelepel zout toe.
  • Leg de asperges in het kokende water en kook ze ± 6 minuten tot ze zacht, maar niet papperig zijn.
  • Laat de asperges uitlekken en leg ze onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen.
  • Vet een ovenschaal in waarin de asperges in 2 of 3 lagen naast elkaar kunnen liggen.
  • Verdeel klontjes boter over elke laag asperges en strooi er royaal Parmezaanse kaas en versgemalen peper over.
  • Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Dien de asperges onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië