Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- zout
- suiker
- nootmuskaat
- 1 ½ kippenbouillon
- 2 ei
- ½ deciliter slagroom
Instructies
- Schil de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm.
- Zet ze op met ± 2 liter water, zout en suiker en kook ze in ± 25 minuten gaar.
- Zeef de soep en pureer de helft van de asperges in een keukenmachine.
- Doe de puree met de kippenbouillonblokjes in de bouillon.
- Roer in een andere pan de eierdooiers met de slagroom en een snuf nootmuskaat los en voeg heel voorzichtig de kokende soep toe (in het begin druppelsgewijs om schiften te voorkomen, later met een grote soeplepel).
- Roer goed door, want de soep gaat nu binden.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- De soep mag niet meer koken, ook niet bij het opwarmen!
- Door het ei gaat de soep bij koken schiften.