Aspergesoep met hollandse garnalen
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
Aspergesoep
Garnituur
- 400 gram asperges ( AA kwaliteit)
Opmaak
- 230 gram hollandse garnalen
- 10 gram kervel (gehakte )
- 10 gram bieslook (fijngesneden )
Bereidingswijze:
Aspergesoep
- Pel en snipper de sjalotten.
- Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken.
- Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges.
- Strooi de bloem erover.
- Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen.
- Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water.
- Kook de asperges gaar en pureer de soep.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
- Meng de eidooiers en de melk.
- Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor.
- Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.
Garnituur
- Schil de asperges.
- Snijd de asperges in schuine plakjes.
Opmaak
- Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen.
- Schep de soep in de soepkommen.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept