Aspergesoep met hollandse garnalen

Recept categorie(ën) Soep, Vis, Zeevruchten
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Fijne-recepten.nl / Harry Bloksma
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Aspergesoep

Garnituur

Opmaak

Bereidingswijze:

Aspergesoep

  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken.
  • Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges.
  • Strooi de bloem erover.
  • Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen.
  • Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water.
  • Kook de asperges gaar en pureer de soep.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Meng de eidooiers en de melk.
  • Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor.
  • Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.

Garnituur

  • Schil de asperges.
  • Snijd de asperges in schuine plakjes.

Opmaak

  • Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen.
  • Schep de soep in de soepkommen.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept