Aspergetaart met ricotta

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 225 g magere kwark
  • 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 225 g tarwebloem
  • zout
  • 1 bakje ricotta à 250 g
  • 2 eetlepel(s) groenterub
  • 5 scharreleieren
  • versgemalen peper

Instructies

  • was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de asperges in stukjes van ± 4cm.
  • Kook ze ± 2 minuten in ruim water met zout.
  • Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Roer de kwark met de olie door elkaar.
  • Voeg de bloem en ½ tl zout toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette vorm ermee.
  • Snijd de ovenhangende randjes eraf.
  • Verdeel de asperges over de taartbodem.
  • Verdeel de ricotta er met 2 lepels in kleine toefjes over.
  • Bestrooi met de rub.
  • Klop de eieren met peper en zout naar smaak los en schenk het in de taartvorm.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven (180 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Gustav Schmitt, Pinot Blanc, Duitsland
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch