Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergetaart met ricotta
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
groene asperges
▢
225
g
magere kwark
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
225
g
tarwebloem
▢
zout
▢
1
bakje ricotta à 250 g
▢
2
eetlepel(s)
groenterub
▢
5
scharreleieren
▢
versgemalen peper
Instructies
was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de asperges in stukjes van ± 4cm.
Kook ze ± 2 minuten in ruim water met zout.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Roer de kwark met de olie door elkaar.
Voeg de bloem en ½ tl zout toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette vorm ermee.
Snijd de ovenhangende randjes eraf.
Verdeel de asperges over de taartbodem.
Verdeel de ricotta er met 2 lepels in kleine toefjes over.
Bestrooi met de rub.
Klop de eieren met peper en zout naar smaak los en schenk het in de taartvorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (180 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Gustav Schmitt, Pinot Blanc
, Duitsland
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch