Aspergetaart met ricotta
Ingrediënten
- 500 g groene asperges
- 225 g magere kwark
- 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 225 g tarwebloem
- zout
- 1 bakje ricotta à 250 g
- 2 eetlepel(s) groenterub
- 5 scharreleieren
- versgemalen peper
Instructies
- was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de asperges in stukjes van ± 4cm.
- Kook ze ± 2 minuten in ruim water met zout.
- Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Roer de kwark met de olie door elkaar.
- Voeg de bloem en ½ tl zout toe en kneed alles tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette vorm ermee.
- Snijd de ovenhangende randjes eraf.
- Verdeel de asperges over de taartbodem.
- Verdeel de ricotta er met 2 lepels in kleine toefjes over.
- Bestrooi met de rub.
- Klop de eieren met peper en zout naar smaak los en schenk het in de taartvorm.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven (180 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.