Zoetzure Atjar Tjampoer

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
trekken 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode lombok ontpit en in schijfjes gesneden
  • 1 grote komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 bosje radijs in schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika in schijfjes gesneden
  • ½ kopje azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • eetlepel suiker
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt peper

Instructies

  • Meng in een kom de azijn, ui, mosterd, peper, knoflookpoeder, suiker en zout goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de gesneden groenten toe aan het azijnmengsel en meng alles goed door.
  • Laat de atjar minstens 1 uur trekken voordat je het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze zoetzure Atjar Tjampoer als smaakvol bijgerecht bij rijsttafels of Aziatische gerechten.
Geniet van deze heerlijke, frisse en kleurrijke toevoeging aan je maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië