Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, zout, cayennepeper en tabasco.
Draai er kleine balletjes van, rol ze door 3 eetlepels paneermeel en
Laat ze in de koelkast 20 minuten opstijven.
Verhit de boter en de olie samen en braad de gehaktballetjes hierin rondom aan.
Roer de wijn en de Tomato Frito erdoor en laat 5 minuten sudderen.
Kook de aubergine 5 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter met lagen rijst, gehaktballetjes met saus, aubergine en tomaat.
Meng de rest van het paneermeel en de kaas en bestrooi de ovenschotel hiermee.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 20 minuten een knapperig korstje krijgen.