Aubergine-lasagne met pomodori

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • frituurolie
  • 5 aubergines in de lengte in plakken van 4 mm
  • zout peper
  • 100 gram farina grove Italiaanse bloem, delicatessenwinkels
  • 20 Italiaanse tomaten pomodori
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 blaadjes salie
  • 300 gram polenta maïsmeel
  • veel plakken jong belegen kaas
  • ½ dl slagroom of crème fraîche
  • 3 lente-uitjes

Instructies

  • Verhit de frituurolie tot ± 180°C.
  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en haal ze door de farina.
  • Bak de aubergine in gedeelten in de hete olie in 1-2 minuten lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bestrooi de aubergine dan nogmaals met zout en peper.
  • Pureer de tomaten in een keukenmachine of blender en wrijf ze door een grove zeef (de velletjes en zaadjes blijven achter).
  • Bak de ui en de knoflook ± 5 minuten in de olijfolie.
  • Voeg de gezeefde tomaten, salie, zout en peper toe en laat het mengsel op zacht vuur 1/3 deel inkoken.
  • Roer het maïsmeel door ht tomatenmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed de vorm met plakken aubergine, strijk hierop een laagje polentamengsel en leg daarop weer plakken aubergine.
  • Herhaal dit tot er ongeveer 6 aubergine- en 6 polentalaagjes zijn.
  • Eindig met een laagje aubergine.
  • Leg de plakken kaas erop en bestrijk die met de slagroom.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven ± 35 minuten en strooi er dan de lente-ui over.
  • Serveer de lasagne met tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië