Aubergine tomaatchutney
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 2 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 gram ontvelde tomaten
- ¼ deciliter witte wijnazijn
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl mosterzaadjes
- 6 versgemalen zwarte peper
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel peterselie
Instructies
- Aubergine-tomaatchutney
- Bak 1 rode ui, 1 aubergine en 1 rode paprika in blokjes in 1 eetlepel olijfolie met het deksel op pan zachtjes ± 10 minuten.
- Roer er 1 eetlepel tomatenpuree door en bak die ± 1 minuten mee.
- Doe er 450 gr ontvelde tomaten in stukjes, 1/4 dl witte wijnazijn, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel mosterdzaadjes, 6 zwarte peperkorrels (allemaal gekneusd), 1 laurierblad, 1 takje tijm en 4 geperste teentjes knoflook bij en laat nog ± 30 minuten stoven.
- Laat afkoelen, roer er 1 eetlepel fijngesneden peterselie door en serveer de chutney in 2 rode paprika's.