Auberginepasta met italiaanse kalfsspiesen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 aubergines in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • 2 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • 400 g tagliatelle
  • 8 kalfsspiesen Italian

Instructies

  • Verhit 2½ eetlepel van de olie in een hapjespan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
  • Bak de aubergine 5 minuten mee en voeg de tomatenblokjes en het vocht toe.
  • Roer de azijn en peper en zout naar smaak erdoor en stoof alles nog 7 minuten.
  • Kook de tagliatelle in water met zout beetgaar.
  • Bestrijk de spiesen met olie en rooster ze in een grillpan of op het rooster van een gloeiende barbecue rondom bruin.
  • Serveer ze met de pasta en de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Canaletto, rosado, rosé, Italië

Tip:

Garneer met fijngesneden basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Pasta
Land van herkomst Italië