Auberginetorentje met peterseliesaus

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel tomatenpuree blikje à 70 g
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 kalfsschnitzel in kleine blokjes
  • 4 eetlepel(s) wijnzuurkool gekookte / zak à 500 g
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepel(s) witte wijn
  • ½ pot vleesfond à 380 ml
  • 1 zakje peterselie verse 30 g, van steeltjes ontdaan
  • 1 vleestomaat in 4 gelijkmatige plakken

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Van aubergines 8 plakken van ½ cm dik snijden.
  • Rest van aubergine in heel kleine blokjes snijden.
  • Blokjes in zeef leggen, licht met zout bestrooien en laten uitlekken.
  • Paar naaldjes rozemarijn zeer fijnhakken.
  • Van olie 2 eetlepels in kom mengen met tomatenpuree, rozemarijn, helft van knoflook, ½ theelepel zout en peper naar smaak.
  • Aubergineplakken insmeren met tomatenolie.
  • Plakken op met bakpapier bekleed bakblik leggen en in midden van oven in 30 minuten gaar laten worden.
  • Halverwege baktijd aubergineplakken keren.
  • Intussen met keukenpapier van bovenste laag aubergineblokjes zout en vocht opdeppen.
  • Vocht uit blokjes drukken of knijpen.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin kalfsschitzel 2 minuten roerbakken.
  • Rest van olie en aubergineblokjes toevoegen.Vuur laag draaien en deksel op pan leggen.
  • Mengsel afgedekt 20 minuten stoven, af en toe omscheppen.
  • Na 10 minuten zuurkool, helft van slagroom en rest van knoflook erdoor scheppen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng in steelpan fond met wijn aan de kook en breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Peterselieblad door fond roeren, in 30 seconden laten slinken.
  • Met schuimspaan direct uit pan nemen en in bak ijskoud water overdoen.
  • Peterselie uit water scheppen, laten uitlekken.
  • Fond van vuur nemen.
  • Slagroom en peterselie erdoor roeren, met staafmixer tot schuimige saus kloppen.
  • Op elk bord gebakken aubergineplak leggen.
  • Hierop plak vleestomaat leggen.
  • Auberginemengsel erover verdelen en torentje afdekken met plak aubergine.
  • Saus eromheen schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees