Augurken
De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen. Wikipedia
Ingrediënten
- 1 kg. augurken
- 1 l wijnazijn
- 1 Spaanse peper
- 10 gram peper
- 2 takjes verse venkel of 5 g. gedroogde venkel
- 2 gember
Instructies
- Maak de augurkjes schoon door het afsnijden van de kroontjes en steeltjes, daarna goed afborstelen.
- De augurken bestrooien met zout en wegzetten.
- De volgende dag de augurken op een vergiet laten uitlekken.
- Kook de azijn met de kruiden gedurende een kwartier.
- De augurken uitzoeken, de kleine in een klein flesje, de grotere in een grote fles.
- Schik de augurkjes met de kruiden ertussen in de flessen en giet de kokende azijn erop.
- De augurkjes moeten goed onder staan.
- Sluit de flessen met vochtig perkamentpapier