Authentieke Droste chocolademouse

Authentieke Droste chocolademouse

Altijd al zelf een chocolademousse willen maken? Hieronder vindt u een eenvoudig recept.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de chocolade in een kom en maal fijn met een staafmixer met hakmolen (de chocolade zal eerst wit kleuren, maar wordt vervolgens weer mooi bruin).
  • Klop 100 ml van de slagroom lobbig en zet in de koelkast.
  • Doe de resterende slagroom met de koffielikeur in een steelpan en breng op een medium warmtebron aan de kook.
  • Neem de pan van de warmtebron en roer de chocolade door de warme massa tot de chocolade is gesmolten.
  • Laat het mengsel iets afkoelen.
  • Neem de lobbig geslagen slagroom uit de koelkast en spatel het licht afgekoelde chocolademengsel door de slagroom.
  • Schenk in kleine bloempotjes of glaasjes en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Bestrooi de chocolademousse voor serveren met de echte Droste cacaopoeder en garneer met een toefje munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert