Authentieke Droste chocolademouse
Altijd al zelf een chocolademousse willen maken? Hieronder vindt u een eenvoudig recept.
Ingrediënten
- 100 g Droste pure of melkchocolade pastilles in stukjes
- 150 ml slagroom
- 50 ml koffielikeur
- Droste cacaopoeder
- 6 kleine munt
Instructies
- Doe de chocolade in een kom en maal fijn met een staafmixer met hakmolen (de chocolade zal eerst wit kleuren, maar wordt vervolgens weer mooi bruin).
- Klop 100 ml van de slagroom lobbig en zet in de koelkast.
- Doe de resterende slagroom met de koffielikeur in een steelpan en breng op een medium warmtebron aan de kook.
- Neem de pan van de warmtebron en roer de chocolade door de warme massa tot de chocolade is gesmolten.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- Neem de lobbig geslagen slagroom uit de koelkast en spatel het licht afgekoelde chocolademengsel door de slagroom.
- Schenk in kleine bloempotjes of glaasjes en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
- Bestrooi de chocolademousse voor serveren met de echte Droste cacaopoeder en garneer met een toefje munt.