Avocado banaanmilkshake

AllerHande mei 2004 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 kleine bananen
  • 1 avocado goed rijp
  • 2 bol vanilleroomijs bak à 1 l, Biologisch
  • 600 ml melk pak à 1 l, Biologisch
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Citroenen halveren en uitpersen.
  • Bananen pellen en in stukken snijden.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocado in stukken snijden.
  • Banaan en avocado met citroensap in blender of keukenmachine of in hoge kom met staafmixer tot gladde massa pureren.
  • Bollen ijs, melk, vanillesuiker en kaneel aan puree toevoegen.
  • Geheel tot schuimige massa draaien.
  • Milkshake over vier hoge glazen verdelen en rietjes erin steken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg die
op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren
banaanstukken in een diepvriesdoos om later in milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele
weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Fruit / Koude Dranken / Nagerecht