Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Sla-Komkommersoep

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 145kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • ½ komkommer in kleine blokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tablet groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de sla grondig en droog de bladeren.
  • Snijd de bladeren vervolgens in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de fijngesnipperde ui in de olie tot het goudbruin is.
  • Voeg de gesneden sla en de helft van de komkommerblokjes toe aan de pan.
  • Bak ze al omscheppend mee gedurende 2 minuten.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de groenten en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  • Schenk er 1 liter water bij.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde consistentie.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi de resterende komkommerblokjes erover.

Notities

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner past goed bij deze verfrissende sla-komkommersoep. De frisse tonen van de wijn zullen de lichtheid van de soep complementeren.

Nutrition

Calories: 145kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 3g | Vet: 11g | Zout: 1.2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Röstirondjes met Mediterrane Tonijnsalade en Geroosterde Rode Ui

Met deze Franse tonijnsalade met kappertjes doe je visliefhebbers een groot plezier! Ogen dicht... en waan je op een dobberend jacht ergens aan de Cóte d'Azur.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 Aviko Rösti rondjes naturel
  • 1 rode ui
  • 2 tl olijfolie
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tl kappertjes
  • 100 gr tonijnmoot in olie uitgelekt uit blik
  • 2 el crème fraîche
  • 1 takje dille

Instructies

  • Bereid de röstirondjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren.
  • Pel de rode ui en snijd deze in partjes van 1 cm.
  • Bestrijk de ui dun met olijfolie.
  • Rooster de ui op de barbecue of in een grillpan gedurende 4-5 minuten per kant, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  • Snipper ondertussen de sjalot heel fijn en hak de kappertjes fijn.
  • Meng de tonijn met sjalot, kappertjes en crème fraîche.
  • Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
  • Hak de dille grof.
  • Leg de röstirondjes op een schaal en beleg ze met de tonijnsalade en de geroosterde rode ui.
  • Bestrooi het geheel met grofgehakte dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Griekse Röstirondjes met Tzatziki, Gegrilde Courgette, Feta en Granaatappel

Een Grieks hapje is altijd een goed idee: beleg röstirondjes met tzatziki, gegrilde courgette, wat feta en frisse granaatappelpitjes!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
calorieën: 200kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 Aviko Rösti rondjes naturel
  • ¼ courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 teentje knoflook 1 teen voor de courgette, 1/2 teen voor de tzatziki
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 25 gram feta
  • 25 gram granaatappelpitjes
  • 2 takjes tijm

Instructies

  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren voor extra smaak.
  • Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm.
  • Meng ze met de olijfolie en de helft van de geperste of geraspte knoflook.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Gril de plakjes courgette in een grillpan of op de barbecue gedurende 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Rasp of pers de rest van de knoflook boven de Griekse yoghurt voor de tzatziki en roer goed door.
  • Leg de röstirondjes op een schaal.
  • Schep een beetje tzatziki op elke röstironde.
  • Beleg de rondjes met de gegrilde courgette.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de granaatappelpitjes.
  • Garneer met blaadjes tijm.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Marinier

Koninklijke Marine
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram Corned Beef lunch
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • blokjes Trassi zo groot als munt van 5 eurocent
  • Ketjap manis
  • Sambal badjak of andere zoetere sambal naar smaak toevoegen
  • Citroensap
  • Zonnebloemolie

Instructies

  • Snipper de uien grof
  • Hak de knoflookteentjes fijn (niet door knijper/pers)
  • doe 5 eetlepels olie in de pan/slee en verhit dit
  • Voeg de corned beef toe aan de olie en bak dit ongeveer 5 minuten. Het vet van het vlees moet gesmolten zijn
  • Haal het vlees (verkruimeld) uit de olie
  • Bak de ui, het knoflook en een klein blokje trassi met de sambal in de olie
  • Na een paar minuten het vlees toevoegen samen met een paar druppels ketjap en citroensap en al roerende weer verhitten
  • De gebakken marinier serveren met brood of met witte rijst.

Notities

Corned Beef kan vervangen worden door blikjes boterhamworst. De hoeveelheid vlees hangt af van de maaltijd. Bij het diner mag er meer vlees gebruikt worden.
Naast rijst kan het ook goed met boontjes gegeten worden, Voor het krokante in het gerecht kan een neutraal smakende kroepoek het gerecht afmaken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kersensmoothie

Snel te maken
Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken, Smoothies
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pot kersen zonder pit op siroop 350 g
  • 3 dl volle yoghurt
  • 1 dl slagroom
  • 250 g ijsblokjes
  • 2 eetlepel(s) suiker

Instructies

  • Kersen laten uitlekken en siroop opvangen.
  • Kersen pureren met staafmixer of keukenmachine.
  • Yoghurt en room toevoegen en nog ca. 5 seconden mengen.
  • IJsblokjes in schone theedoek leggen en met deegroller (of ander zwaar voorwerp) versplinteren.
  • IJssplinters met suiker en 1 dl siroop bij kersenmengsel voegen en even goed doorroeren.
  • Smoothie serveren in hoge glazen met een rietje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado banaanmilkshake

AllerHande mei 2004 / snel te maken
Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken, Nagerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 kleine bananen
  • 1 avocado goed rijp
  • 2 bol vanilleroomijs bak à 1 l, Biologisch
  • 600 ml melk pak à 1 l, Biologisch
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Citroenen halveren en uitpersen.
  • Bananen pellen en in stukken snijden.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocado in stukken snijden.
  • Banaan en avocado met citroensap in blender of keukenmachine of in hoge kom met staafmixer tot gladde massa pureren.
  • Bollen ijs, melk, vanillesuiker en kaneel aan puree toevoegen.
  • Geheel tot schuimige massa draaien.
  • Milkshake over vier hoge glazen verdelen en rietjes erin steken.

Notities

Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg die
op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren
banaanstukken in een diepvriesdoos om later in milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele
weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hammousse 3

AllerHande 13 2009
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels wittewijnazijn
  • 100 g achterham
  • 1 bakje zuivelspread

Instructies

  • Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer.
  • Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken.
  • Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen.
  • Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn.
  • Snijd de plakjes achterham in reepjes.
  • Houd enkele reepjes achter voor garnering.
  • Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de
  • keukenmachine en breng op smaak met peper.
  • Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop.
  • Garneer met de rest van de ham.

Notities

Lekker met knapperig stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolcurry

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 4 scharreleieren,
  • 1 grote ui
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 3 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 2 dl volle yoghurt
  • 4 eetlepel(s) gebakken uitjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In wok olie verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Ui, bloemkool, kerrie- en chilipoeder toevoegen en al omscheppend in ca. 4 minuten bakken.
  • Bloem en bouillonpoeder door yoghurt roeren.
  • Yoghurtmengsel en 1 dl water aan bloemkool toevoegen.
  • Al roerend langzaam aan de kook brengen.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en grof hakken.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolcurry erop scheppen.
  • Eieren erover verdelen.
  • Bestrooien met uitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bieflapjes met mango gembersaus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Rundvlees, Vlees
Porties: 4 personen
calorieën: 275kcal

Ingrediënten

  • 1 mango ca. 300 g,
  • 4 bolletjes gember
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 dl tomatensap
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje sugar snaps 150 g,
  • 400 g bieflapjes
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepel kruidenbouillonpoeder

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
  • In keukenmachine mango met gember, gembersiroop en tomatensap tot gladde saus pureren of mango en gember heel fijn snijden en alles boven kom door zeef wrijven.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Sugar snaps schoonmaken.
  • Bieflapjes in dunne reepjes snijden.
  • Bestrooien met chilipoeder.

BEREIDEN:

  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Bieflapjes al omscheppend in ca. 3 minuten bruin bakken.
  • Bosui en sugar snaps toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Mangosaus en bouillonpoeder toevoegen en aan de kook brengen.
  • Nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Serveren met pandanrijst.

Nutrition

Calories: 275kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 25g | Vet: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Basilicum fetarol

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 525kcal

Ingrediënten

  • 1 pak fillobladerdeeg 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 50 g pijnboompitten zakje á 100 g, Star,
  • 2 zakjes basilicum verse á 15 g,
  • 200 g fetakaas
  • 1 bakje magere kwark 225 g, Mona,
  • 1 scharreleierdooier,
  • zout
  • zwarte peper, versgemalen
  • ½ zakje knoflookbieslook verse á 20 g,
  • 50 g boter of margarine
  • 3 eetlepel paneermeel
  • 6 tomaten
  • ¾ deciliter medium dry sherry
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Bladerdeeg ca. 2 uur van tevoren laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • In droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Basilicum fijnhakken.
  • Feta in stukjes snijden.
  • In keukenmachine feta, kwark en eierdooier mengen tot gladde massa of boven kom door zeef wrijven en mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Helft van bieslook erboven fijn knippen.
  • Helft van basilicum erdoor roeren.
  • In steelpan boter smelten.
  • Vorm invetten. Doek(en) op aanrecht leggen.
  • Vellen bladerdeeg halveren en korte kanten dun bestrijken met gesmolten boter.
  • 4 Halve vellen bladerdeeg naast elkaar op doek leggen, zodat korte kanten elkaar ca. 2 cm overlappen.
  • Dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Hierop nog 2 lagen van 4 halve vellen bladerdeeg leggen.
  • Elke laag dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Paneermeel erover strooien.
  • Rest van basilicum erover strooien.
  • Kaasmengsel erover uitstrijken, hierbij ca. 3 cm van rand vrijhouden.
  • Pijnboompitten erover strooien.
  • Bladerdeeg met behulp van doek over vulling vouwen, zodat lange worst ontstaat.
  • Rand dun bestrijken met boter en vastplakken.
  • Deegrol oprollen tot ronde platte spiraalvorm, uiteinde tegen rol plakken en met naad naar beneden in vorm leggen.
  • Bovenkant royaal bestrijken met rest van gesmolten boter.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.
  • In keukenmachine tomaten pureren of boven kom door zeef wrijven.
  • In pan tomatenpuree met sherry aan de kook brengen en ca. 8 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Boven andere pan door zeef wrijven.
  • Rest van bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In midden van oven rol in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven ca. 5 minuten laten staan.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Saus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Rol in 4 punten snijden en op borden leggen.
  • Saus ernaast scheppen.
  • Serveren met gemengde sla van eikenbladsla, veldsla en kerstomaatjes.

Nutrition

Calories: 525kcal | koolhydraten: 46g | Protein: 23g | Vet: 28g