Verfrissende Sla-Komkommersoep
Porties: 4 personen
calorieën: 145kcal
Equipment
- of
Ingrediënten
- 1 kropsla
- ½ komkommer in kleine blokjes
- 125 ml crème fraîche
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tablet groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de sla grondig en droog de bladeren.
- Snijd de bladeren vervolgens in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de fijngesnipperde ui in de olie tot het goudbruin is.
- Voeg de gesneden sla en de helft van de komkommerblokjes toe aan de pan.
- Bak ze al omscheppend mee gedurende 2 minuten.
- Voeg de crème fraîche toe aan de groenten en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
- Schenk er 1 liter water bij.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken.
- Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde consistentie.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi de resterende komkommerblokjes erover.
Notities
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner past goed bij deze verfrissende sla-komkommersoep. De frisse tonen van de wijn zullen de lichtheid van de soep complementeren.
Nutrition
Calories: 145kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 3g | Vet: 11g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g