Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur of verwarm de ovengrill voor.
Rijg de kipfiletblokjes aan de citroengrasstengels.
Als de stengels te hard zijn, kun je ze eerst even plat slaan met de achterkant van een mes om ze zachter te maken.
Meng in een kom de fijngehakte knoflook, rode peper, bosuitje, Thaise vissaus en paneermeel.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de kipspiesjes en druk het goed aan.
Bestrijk de grillpan met een beetje olie of besprenkel de kipspiesjes met olie als je de ovengrill gebruikt.
Gril de citroengras kipspiesjes ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of tot de kip gaar is en mooi goudbruin van kleur.
Serveer de gegrilde citroengras kipspiesjes direct als hoofdgerecht of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige citroengras kipspiesjes passen goed bij een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.