Kersensmoothie

Snel te maken
Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken, Smoothies
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot kersen zonder pit op siroop 350 g
  • 3 dl volle yoghurt
  • 1 dl slagroom
  • 250 g ijsblokjes
  • 2 eetlepel(s) suiker

Instructies

  • Kersen laten uitlekken en siroop opvangen.
  • Kersen pureren met staafmixer of keukenmachine.
  • Yoghurt en room toevoegen en nog ca. 5 seconden mengen.
  • IJsblokjes in schone theedoek leggen en met deegroller (of ander zwaar voorwerp) versplinteren.
  • IJssplinters met suiker en 1 dl siroop bij kersenmengsel voegen en even goed doorroeren.
  • Smoothie serveren in hoge glazen met een rietje.

Piña colada

Recept categorieën: Cocktails, Koude Dranken
Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • barzeef
  • parasolletje
  • lampionnetje
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi - wit
  • 20 ml Malibu
  • 60 ml ananas sap
  • 40 ml kokosroom
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even kort maar krachtig schudden en door een barzeef in een kokosnoot of glas schenken.
  • Garneer met een parasolletje, een lampionnetje en een rietje.

Notities

Een kokosnoot in plaats van een glas geeft de cocktail het ultieme tikje exotica!
Verder kun je eventueel een beetje verse kokosmelk toevoegen...

Frozen swimmingpool

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • IJsCrusher
  • whiskeyglas
  • rietje

Ingrediënten

  • jus d'orange
  • scheutje amandelsiroop
  • scheutje Blue Curacao siroop
  • gecrushed ijs

Instructies

  • Crush enkele ijsblokjes en vul een whiskeyglas met het ijs.
  • Schenk eerst de jus d'orange, dan de amandelsiroop en tenslotte de Blue Curacao siroop over het ijs.
  • Garneer met een rietje.

Notities

Voor een frissere versie kun je wat citroensap toevoegen...

Fireball

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shotglas
  • rietje

Ingrediënten

  • ½ deel Tequila
  • ½ deel Sambuca
  • tabasco

Instructies

  • Pak een shotglas en vul deze voor de helft met Tequila.
  • Vul aan met Sambuca en laat hier enkele druppels Tabasco in vallen.
  • Light it!!!
  • Laat dit goedje ongeveer 10-20 seconden branden en blaas het dan uit.
  • Opdrinken door een rietje.

Notities

Pas op dat je hittebestendige glazen gebruikt, je je rietje niet laat smelten, je verder niets in de hens zet en.......... dat je tegen een pittig drankje kunt 🙂

Eternal fire storm

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • longdrinkglas
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Tequila
  • 30 ml Galliano
  • 15 ml appelsap
  • 15 ml aardbeiensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Giet de Tequila, de Galliano, appelsap en aardbeiensap in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe, even shaken en serveren in een longdrinkglas met 2 ijsblokjes.
  • Als touch een rietje en eventueel wat citroenschillen.

Notities

Variatietip:

Voor iets minder fire: voeg wat meer appelsap of aardbeiensap toe...

Sinaasappel Freshpresso

Een heerlijke sinaasappel Freshpresso, een levendige koffiecocktail vol vitaminen waarbij de sinaasappelsap wordt getemperd door de vanille aroma’s van de Arpeggio
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken, Ontbijt
Porties: 1
calorieën: 100kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • Receptenglas ca. 270 ml
  • 2 shakers
  • Lepel
  • rietje

Ingrediënten

  • 1 espresso 40 ml van de Arpeggio of Livanto koffie
  • ½ zakje rietsuiker
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 druppel vanille-extract
  • 20 ml vanillesiroop
  • Crushed ice
  • 4 ijsblokjes
  • 1 schijfje sinaasappel

Instructies

  • Voeg de sinaasappelsap, vanillesiroop en twee ijsblokjes toe aan de eerste shaker en schud goed.
  • Voeg een beetje crushed ice toe aan het receptenglas en schenk het mengsel zonder de ijsblokjes in het glas.
  • Voeg het vanille-extract en twee ijsblokjes toe aan de tweede shaker om de shaker af te laten koelen.
  • Voeg de rietsuiker toe aan het kannetje en zet een espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Schenk de espresso in de tweede shaker en schud goed.
  • Schenk de koffie zonder de ijsblokjes voorzichtig in het receptenglas.
  • Garneer met het sinaasappelschijfje.
  • Serveer met een lepel en een rietje.

Notities

Deze sinaasappel Freshpresso past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 1g | Sugar: 18g