Recept afdrukken
No ratings yet

Valentine cocktail

Feestdagen etc: Valentijnsdag
Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 60 ml Crème de Bananas
  • 30 ml Wodka
  • 90 ml cranberrysap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even kort schudden en door een barzeef in een cocktailglas schenken.
  • Garneer met een uitgewaaierde aardbei

Recept afdrukken
No ratings yet

Royal chi chi

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 ml Gin
  • 10 ml citroensap
  • 30 ml kokosroom
  • 1 deciliter ananas sap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schud alle ingrediënten met 5 ijsblokjes door elkaar in een shaker.
  • Schenk de cocktail door een barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes.
  • Garneer bijvoorbeeld met 2 cocktailprikkers en een schijfje banaan.
  • Ander fruit is ook goed, gebruik je eigen creativiteit!

Recept afdrukken
No ratings yet

Piña colada

Recept categorieën: Cocktails, Koude Dranken
Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi - wit
  • 20 ml Malibu
  • 60 ml ananas sap
  • 40 ml kokosroom
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even kort maar krachtig schudden en door een barzeef in een kokosnoot of glas schenken.
  • Garneer met een parasolletje, een lampionnetje en een rietje.

Notities

Een kokosnoot in plaats van een glas geeft de cocktail het ultieme tikje exotica!
Verder kun je eventueel een beetje verse kokosmelk toevoegen...

Recept afdrukken
No ratings yet

Peach margarita

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 ml Tequila
  • 20 ml Peach tree
  • 20 ml citroensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even goed schudden en door een barzeef in een cocktailglas gieten.
  • Garnering is niet noodzakelijk.

Notities

Varaitietip:
Voor een minder pittige versie neem je 20 ml Tequila en 40 ml Peach tree...

Recept afdrukken
No ratings yet

Grape ape

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 30 ml Wodka
  • 15 ml Crème de Cacao - bruin
  • 30 ml druivensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even kort en krachtig schudden en vervolgens strainen door een barzeef in een cocktailglas.
  • Garneer met een klein trosje (witte) druiven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gates of hell

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 45 ml Tequila
  • scheutje Cherry Brandy
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml limoensap
  • gecrushed ijs

Instructies

  • Doe de Tequila, het limoensap en het citroensap in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even kort en krachtig schudden en strainen door een barzeef in een whiskeyglas gevuld met gecrushed ijs.
  • Voeg als laatste een scheutje Cherry Brandy toe.
  • Garneer met een schijfje citroen en een schijfje limoen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Flamingo

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 ml Gin
  • 20 ml Apricot Brandy
  • 15 ml citroensap
  • 10 ml grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Maak eerst de glazen klaar voor gebruik.
  • Dat wil zeggen: zorg dat je de suikerrand als eerste maakt.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even goed schudden en daarna zeven in een cocktailglas.
  • Garneer met een plakje stervrucht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Fat box

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 10 ml Crème de Bananas
  • 10 ml Blue Curacao
  • 10 ml Malibu
  • 20 ml ananas sap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk alle ingrediënten in een shaker met 1 of 2 ijsblokjes.
  • Even kort shaken en door een barzeef in een shotglas schenken.
  • Shoot it!

Notities

Garnering niet noodzakelijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bee's kiss

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml bacardi - bruin
  • 20 ml honing
  • 10 ml slagroom
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de ingrediënten met een paar ijsblokjes in een shaker.
  • Even kort en krachtig schudden en vervolgens strainen door een barzeef in een whiskeyglas.
  • Garneer bijvoorbeeld met een prikker en een cocktailkers.