Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Freshpresso

Een heerlijke sinaasappel Freshpresso, een levendige koffiecocktail vol vitaminen waarbij de sinaasappelsap wordt getemperd door de vanille aroma’s van de Arpeggio
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken, Ontbijt
Porties: 1
calorieën: 100kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 espresso 40 ml van de Arpeggio of Livanto koffie
  • ½ zakje rietsuiker
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 druppel vanille-extract
  • 20 ml vanillesiroop
  • Crushed ice
  • 4 ijsblokjes
  • 1 schijfje sinaasappel

Instructies

  • Voeg de sinaasappelsap, vanillesiroop en twee ijsblokjes toe aan de eerste shaker en schud goed.
  • Voeg een beetje crushed ice toe aan het receptenglas en schenk het mengsel zonder de ijsblokjes in het glas.
  • Voeg het vanille-extract en twee ijsblokjes toe aan de tweede shaker om de shaker af te laten koelen.
  • Voeg de rietsuiker toe aan het kannetje en zet een espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Schenk de espresso in de tweede shaker en schud goed.
  • Schenk de koffie zonder de ijsblokjes voorzichtig in het receptenglas.
  • Garneer met het sinaasappelschijfje.
  • Serveer met een lepel en een rietje.

Notities

Deze sinaasappel Freshpresso past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 1g | Sugar: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Choco Kokos Latte Macchiato

De lekkerste Latte Macchiato! De intensiteit van de Arpeggio koffie wordt benadrukt door de chocoladepasta en de kokos. Versier de rand van het glas met kokossnippers voor een mooi visueel effect!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Porties: 1
calorieën: 150kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Arpeggio espresso 40 ml
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel chocoladesaus
  • 1 eetlepel chocoladepasta
  • Kokossnippers

Instructies

  • Verdeel de chocoladepasta over het eerste schoteltje en de kokossnippers over het tweede schoteltje.
  • Versier de rand van het receptenglas door eerst de rand door de chocoladepasta te draaien en vervolgens door de kokossnippers.
  • Schenk de chocoladesaus onderin het receptenglas.
  • Schenk de melk in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim, of gebruik het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Giet het melkschuim vervolgens voorzichtig over de chocoladesaus in het receptenglas en laat het 1 tot 2 minuten rusten.
  • Plaats het kannetje onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml).
  • Schenk de espresso langzaam bij de melk in het receptenglas, zodat er mooie lagen ontstaan.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke choco kokos latte macchiato!

Notities

Deze choco kokos latte macchiato gaat goed samen met een glas Tawny port.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.1mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Crème Brûlée Latte

Dit recept is geïnspireerd op de vol- en zachtheid van crème brûlée, waarbij de fruitachtige tonen van de Volluto goed naar voren komen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 1
calorieën: 100kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kopje Volluto espresso 40 ml
  • 10 ml crème brûlée siroop
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel basterdsuiker

Instructies

  • Schenk de melk en de crème brûlée siroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
  • Schenk het melkschuim in het receptenglas en laat het glas gedurende een minuutje staan zodat er mooie lagen ontstaan.
  • Zet een kannetje onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Creëer een drie-lagen-effect door de espresso voorzichtig langs de binnenkant van het receptenglas in het glas te schenken.
  • Bestrooi het melkschuim met de bruine suiker.
  • Serveer direct en geniet van deze romige crème brûlée latte!

Notities

Deze romige crème brûlée latte gaat goed samen met een glas Muscat dessertwijn.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 0.1mg | Sugar: 12g