Avocadosaus met crudités

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rijpe avocado ca. 700 g,
  • 1 citroen
  • 1 groene appel (Granny Smith),
  • 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
  • 2 theelepels tacokruiden
  • zout
  • peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Wortel schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 1 cm breed snijden.
  • Bleekselderij wassen en schoonmaken.
  • Stengels in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden.
  • Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  • Groenten apart in kommetjes leggen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  • Avocado halveren en pit verwijderen.
  • Met lepel vruchtvlees uit schil lepelen.
  • Citroen uitpersen.
  • Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en kleinsnijden.
  • Avocado, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in keukenmachine of met staafmixer grof pureren.
  • Avocadosaus tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Saus nogmaals doorroeren en overdoen in kom.
  • Kom in midden van platte schaal zetten.
  • Crudités eromheen leggen.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten