Ayam Panggang Menada

pikant gekruide kip
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip hele, en verse van ongeveer 1¼ kg., in vieren
  • 1 el. limoensap of citroensap
  • 60 ml. olie
  • 1 stengel citroengras licht gekneusd het groene uiteinde niet gebruiken
  • 1 el. Thaise basilicumblaadjes
  • 2 hele pandanbladeren
  • 4 tl. zoete sojasaus
  • 4 tomaten middelgrote rijpe ontveld en in blokjes
  • 250 ml. water
  • 2 tl. zout

Kruidenpasta:

  • 5 rode chilipepers grote of 4 tl. rode sambal
  • 11 sjalotjes gesneden
  • 3 cm. gemberwortel grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook grofgehakt

Instructies

  • De stukken kip inwrijven met limoensap en even laten rusten.
  • Voor de kruidenpasta de chilipepers, sjalotjes, gember en knoflook in de kruidenmolen of keukenmachine fijnmalen, indien nodig een beetje olie toevoegen.
  • Een wok of braadpan 30 sec. verhitten 2,5 el. olie toevoegen.
  • De kruidenpasta 4-5 min. hierdoor roeren tot hij gaat geuren.
  • Citroengras, basilicum, pandanbladeren, sojasaus en tomaten toevoegen.
  • Onder voortdurend roeren 5 min. verhitten.
  • Water en zout aan het kruidenmengsel toevoegen, 2 min. laten koken.
  • De kip in de open pan 25 min. laten koken tot het vlees zacht is en de saus indikt.
  • Geregeld keren, zodat de kip gelijkmatig gaar wordt.
  • De kip uit de pan nemen en laten afkoelen.
  • De stukken kip met de rest van de olie invetten.
  • Op de barbecue of de elektrische tafelgrill in 5 min. goudbruin en knapperig roosteren.
  • Voor het serveren de stukken in drieen delen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië