Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 blik bruine bonen 400ml
- 1 blik witte bonen 400ml
- 500 ml water
- 3 grote wortels
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 eetlepel kokosvet
- 1,5 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderpoeder of ketoembar
- 0,5 theelepel zout
- 200 gram bruine jasmijnrijst bijvoorbeeld van SMAAKT in het schap met natuurvoeding in je reguliere supermarkt
- eventueel
- verse koriander ter garnering
Instructies
- .Door de soep te combineren met rijst krijg je een volwaardig plantaardig eiwit binnen, een goed idee dus! Mijn voorkeur gaat uit naar bruine jasmijnrijst, die is lekker chewy, maar je kunt ook andere rijst gebruiken. Was de jasmijnrijst voordat je hem aan de kook brengt en kook dan 30-35 minuten. Gebruik je andere rijst, kijk dan op de verpakking voor de instructies.
- Laat de bonen uitlekken en was ze in een zeef tot er geen schuim meer afkomt.
- Was en schrap je wortels en snijd ze in halve maantjes.
- Kook de peentjes en wortels met de kurkuma in 500ml water. Doe het deksel wat schuin op de pan, zodat er een klein kiertje openblijft. Kook 20 minuten.
- Na 15 minuten koken smelt je het kokosvet op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de komijnzaadjes toe en bak ongeveer 2 minuutjes, ze branden snel aan dus blijft erbij staan! Zodra ze beginnen te ruiken kun je pan eigenlijk al van het vuur halen.
- Voeg korianderpoeder, het zout, en de olie met de komijnzaadjes toe aan de soep en roer goed.
- Mix met een staafmixer. Wil je de soep lekker glad? Mix dan wat langer. Vind je het lekker als er wat boontjes en worteltjes heel blijven, mix dan wat korter.
- Serveer met de rijst en garneer eventueel met verse koriander.