Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- muffinvormpjes
Ingrediënten
- 300 GRAM bloem
- 2 eieren
- 1 ZAKJE gist
- 1 DECILITER melk
- 50 GRAM boter gesmolten
- 125 GRAM suiker
- 100 GRAM gedroogde pruimen kleingesneden
- 2 GLAASJES rum
- 2 eetlepel(s) citroensap
- ¼ LITER room lobbig geklopt
Instructies
- Meng de bloem met de gist, de eieren, de melk, de boter, 50 gram suiker en de pruimen en kneed dit goed.
- Laat het een uur rijzen.
- Verdeel het deeg over 8 ingevette muffinvormpjes en laat het nog eens een uur rijzen.
- Bak de babas 25 minuten op 180 graden.
- Doe intussen de overgebleven suiker bij het citroensap en 4 eetlepels water
- Doe er een glas rum bij en breng het aan de kook.
- Kook het in tot siroop en doe dan het tweede glas rum erbij.
- Als de babas klaar zijn, giet dan da siroop erover en serveer ze warm met de room.