Babi kalimantan

gekruiden varkensvlees uit kalimantan
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 flinke hamlappen
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel djahé
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de lappen met wat zout in water gaar.
  • Laat ze uitlekken.
  • Fruit in wat olie de knoflook en de uien.
  • Haal dit uit de pan.
  • Bak in dezelfde olie het vlees knappend bruin.
  • Dus niet te weinig olie nemen.
  • Voeg dan peper, zout, kruidnagel, djahé, citroensap en 2 kopjes van de overgebleven bouillon toe.
  • Laat het geheel ca. 10 min. doorstoven.
  • Het vlees kan heel blijven of in stukjes gesneden worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië