Babi ketjap met sinaasappel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Wok Noedels 250 g
  • 400 g hamlappen
  • 3 sinaasappels
  • Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 2 theelepels Conimex Kerrie Djawa
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en met koud water afspoelen.
  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en verdeel deze in partjes.
  • Snijd de partjes elk in 4 stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en het sinaasappelsap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verhit een hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
  • Voeg het kerriepoeder toe en wok het 1 minuut mee.
  • Wok vervolgens de noedels en ketjap 2 minuten mee.
  • Roer de stukjes sinaasappel door de babi ketjap.
  • Verdeel de noedels en babi ketjap over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken