Babi pangang met verse gember

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 25 g verse gember
  • 600 g sperzieboontjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 2 theelepels Conimex Djahé Wok Olie
  • 3 eetlepels Conimex Gembersiroop
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd ondertussen het vlees in reepjes.
  • Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
  • Maak de boontjes schoon.
  • Meng het vlees in een kom met het citroensap, de ketjap, de djahé, de gember en eventueel wat zout en peper.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
  • Kook ondertussen de boontjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
  • Breng 2 dl water en de gembersiroop aan de kook.
  • Doe de sausmix in een schaaltje en voeg het kokende vocht al roerende toe.
  • Verdeel het vlees over de warme borden en schenk er wat saus over.
  • Geef de rest van de saus, de boontjes en de warme rijst er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bij de ‘Chinees’ wordt Babi Pangang altijd met Atjar Tjampoer geserveerd.
Serveer Babi Pangang thuis ook met Atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken