Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Serveer Babi Pangang thuis ook met Atjar.
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 400 g hamlappen
- 25 g verse gember
- 600 g sperzieboontjes
- ½ eetlepel citroensap
- 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis
- 2 theelepels Conimex Djahé Wok Olie
- 3 eetlepels Conimex Gembersiroop
- 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd ondertussen het vlees in reepjes.
- Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
- Maak de boontjes schoon.
- Meng het vlees in een kom met het citroensap, de ketjap, de djahé, de gember en eventueel wat zout en peper.
- Laat 10 minuten marineren.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
- Kook ondertussen de boontjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
- Breng 2 dl water en de gembersiroop aan de kook.
- Doe de sausmix in een schaaltje en voeg het kokende vocht al roerende toe.
- Verdeel het vlees over de warme borden en schenk er wat saus over.
- Geef de rest van de saus, de boontjes en de warme rijst er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bij de ‘Chinees’ wordt Babi Pangang altijd met Atjar Tjampoer geserveerd.Serveer Babi Pangang thuis ook met Atjar.