Babi rendang
Dit gerecht kan ook met 500 gr riblappen worden gemaakt. Laat het vlees in dat geval in 1 1/2-2 uur gaar koken.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Maak de lomboks schoon en snijd ze in stukjes.
- Maak de uien, knoflook en lomboks in een vijzel of met de staafmixer fijn en meng er de gember, laos, kentjoer, ketoembar en djinten door.
- Gebruikt u schijfjes in plaats van poeder, plet ze dan licht met de stamper van de vijzel.
- Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit de uienmassa en de sereh.
- Bak de blokjes vlees rondom bruin.
- Voeg een beetje kokend water en de salambladen toe en laat het vlees ± 15 minuten zachtjes gaar stoven.
- Voeg naar smaak zout toe, rasp de santen en laat die in de saus oplossen