Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi rendang
Dit gerecht kan ook met 500 gr riblappen worden gemaakt. Laat het vlees in dat geval in 1 1/2-2 uur gaar koken.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
mager varkensvlees
▢
4
witte uien
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
rode lomboks
▢
2
theelepels
gemberpoeder
▢
1
theelepel
laospoeder
▢
2
theelepels
kentjoer
▢
2
theelepels
ketoembar
▢
1
theelepel
djinten
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
theelepel
serehpoeder
▢
2
blaadjes
salam
▢
zout
▢
25
gram
dikke santen
Instructies
Snijd het vlees in blokjes.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de lomboks schoon en snijd ze in stukjes.
Maak de uien, knoflook en lomboks in een vijzel of met de staafmixer fijn en meng er de gember, laos, kentjoer, ketoembar en djinten door.
Gebruikt u schijfjes in plaats van poeder, plet ze dan licht met de stamper van de vijzel.
Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit de uienmassa en de sereh.
Bak de blokjes vlees rondom bruin.
Voeg een beetje kokend water en de salambladen toe en laat het vlees ± 15 minuten zachtjes gaar stoven.
Voeg naar smaak zout toe, rasp de santen en laat die in de saus oplossen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees